כלים

  • 4 תבניות בקוטר 10 ס"מ או תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

מרכיבים

  • שמן קנולה, לשימון התבנית
  • 1 ביצה
  • 4 כפות סוכר
  • ‭1/2‬ כפית תמצית וניל אמיתית
  • 1 כף שמן קנולה
  • 4 כפות קמח תירס צהוב
  • ‭1/4‬ כוס יוגורט כבשים לא חמוץ (אני השתמשתי ב"יוגורמה")
  • 1‬ מיכל (250 מ"ל) גבינה לבנה אורגנית
  • אפשרות להגשה: סירופ מייפל

  

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
  2.  שמים את הביצה בקערה וטורפים אותה עד שהיא אוורירית. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את השמן ומערר בבים שוב. מוסיפים את הקמח, היוגורט והגבינה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית. אופים עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
  3. מגישים, אפשר עם סירופ מייפל אם אוהבים עוגה מתוקה יותר.