מתכון של אושרה פינטו מנצרת עלית.

 

מרכיבים

  • 1 ליטר חלב
  • 300 גרם סוכר
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4-3 גולות זכוכית (הגולות עוזרות בערבוב מתמיד של המצרכים שבסיר)

 

אופן ההכנה

  1. יוצקים מים לסיר, מרטיבים את תחתית ודפנות הסיר במים ושופכים את המים.
  2. יוצקים את החלב לסיר ומביאים אותו לרתיחה. כשהחלב רותח מוסיפים את כל שאר המרכיבים כולל הגולות.
  3. מבשלים שעתיים וחצי על אש בינונית כשהחלב כל הזמן רותח והגולות בתוך הסיר מערבלות את הנוזלים. מידי פעם בוחשים ומגרדים קצת את תחתית הסיר. כמות הנוזלים מצטמצמת מאד והנוזלים הופכים לריבה. יוצקים לצנצנות מעוקרות, סוגרים היטב ומדביקים תוויות עם שם הריבה.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר