מתכון של כרמלה אזולאי מקרית שמונה.

 

המחית מצוינת כרוטב לבישול בשר, עוף ודגים וגם כממרח על לחם או טוסט עם גבינה לבנה.

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג גמבה נקייה מגרעינים
  • 1 ראש שום קלוף
  • 1 כפית מלח גס
  • כמה טיפות טבסקו
  • 1/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הגמבות ומכניסים למעבד מזון יחד עם השום הקלוף. מעבדים את הגמבות והשום כמה דקות עד לקבלת רסק דק.
  2. מוסיפים את המלח והטבסקו, מעבדים עוד כמה שניות ומעבירים למחבת.
  3. מחממים את רסק הגמבות על אש גבוהה תוך ערבוב עד שהרסק מתייבש והופך למחית.
  4. מורידים מהאש, מוסיפים את השמן ומערבבים. מכניסים את המחית לצנצנות וסוגרים היטב. המחית נשמרת ממקרר שבועיים שלושה, אבל אפשר גם להקפיא.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר