מתכון של איתן רביב מנתניה.

 

מרכיבים

  • 300 גרם תערובת גבינות (איזה סוגים שאוהבים או מה שנשאר במקרר)
  • 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה מכל סוג שהוא
  • 5 ביצים
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האטריות עד ריכוך, שוטפים ומסננים.
  2. מערבבים יחד את האטריות והגבינות (גבינה צהובה מגררים, גבינה בולגרית מפוררים), מוסיפים את הפלפל השחור ומערבבים.
  3. מחממים את השמן במחבת טפלון ומעבירים את העיסה למחבת.
  4. מטגנים על אש קטנה מאוד 1/2 שעה.
  5. כשהפשטידה מטוגנת היטב מצידה התחתון מחליקים אותה על גבי צלחת ומחזירים למחבת הפעם על צידה השני. מטגנים עוד 1/4 שעה.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר