מתכון של אתי סבבו מארבל.

 

מרכיבים

 

בצק

  • 100 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה
  • 100 גרם מרגרינה  
  • 200 גרם (כ-½ 1 כוסות) קמח תופח

 

מלית 

  • 1/2 ק"ג (4-3 יחידות) בצלים קצוצים
  • 1/4 כוס שמן
  • 250 גרם גבינה לבנה (רצוי 5%)
  • 75 גרם שקדים קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 20 גרם (1 כף) אבקת מרק בצל
  • 60 גרם גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד את המצרכים לבצק ולשים קצת עד שנוצר בצק אחיד ונוח לעבודה.
  2. משטחים את הבצק בתבנית אפייה קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
  3. אופים 6 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, מוציאים מהתנור ונותנים לקלתית להתקרר.
  4. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה קלה.
  5. מערבבים את הבצל המטוגן עם שאר המרכיבים למעט הגבינה הצהובה. יוצקים את בלילת הפשטידה על הבצק שבתבנית ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת.
  6. אופים 35-30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות או עד שהגבינה מזהיבה קלות.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר