מתכון של אתי סבבו מארבל.
מרכיבים
בצק
- 100 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה
- 100 גרם מרגרינה
- 200 גרם (כ-½ 1 כוסות) קמח תופח
מלית
- 1/2 ק"ג (4-3 יחידות) בצלים קצוצים
- 1/4 כוס שמן
- 250 גרם גבינה לבנה (רצוי 5%)
- 75 גרם שקדים קצוצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- 20 גרם (1 כף) אבקת מרק בצל
- 60 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את המצרכים לבצק ולשים קצת עד שנוצר בצק אחיד ונוח לעבודה.
- משטחים את הבצק בתבנית אפייה קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
- אופים 6 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, מוציאים מהתנור ונותנים לקלתית להתקרר.
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה קלה.
- מערבבים את הבצל המטוגן עם שאר המרכיבים למעט הגבינה הצהובה. יוצקים את בלילת הפשטידה על הבצק שבתבנית ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת.
- אופים 35-30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות או עד שהגבינה מזהיבה קלות.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר