מתכון של מיכל חורש מיבנאל.

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג בטטות אחרי קילוף
  • 5 ביצים
  • 400 גרם (2 מיכלים) שמנת חמוצה
  • 40 גרם (2 כפות) קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס מלאה עירית קצוצה (או בצל ירוק)
  • 4 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הבטטות עד ריכוך ומועכים למחית.
  2. מוסיפים למחית הבטטות את שאר המרכיבים ומערבבים.
  3. שופכים את עיסת הבטטות לתבנית חסינת חום ואופים 45 דקות בחום של 180 מעלות. אם רוצים אפשר להעביר את העיסה למחבת עם שמן חם ולטגן חביתה ענקית.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר