מרכיבים

 

קציצות

  • 1/2 ק"ג חזה עוף טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 כפות שמן
  • 1 ביצה שלמה
  • 3 כפות (90 גרם) דבש
  • 2 כפות (50 גרם) קמח מצה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • קורט ציפורן
  • 1/2 כוס שמן לטיגון

 

רוטב

  • 2 בצלים חתוכים לרצועות 
  • 3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
  • 100 גרם צימוקים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות (60 גרם) דבש
  • 1/2 כוס יין לבן מתוק או יין קידוש

  

אופן ההכנה

  1. קציצות: מטגנים את הבצל עד שקיפות ומערבבים עם הבשר. מוסיפים את הביצה, הדבש, קמח המצה והתבלינים ומערבבים לקבלת עיסה רכה אך יציבה. מכסים ומכניסים למקרר ל-1/2 שעה.
  2. במחבת עמוקה מחממים את השמן וכשהוא חם מנמיכים את גובה הלהבה.
  3. יוצרים מעיסת הבשר קציצות קטנות ומטגנים אותם לאט במחבת עם השמן עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים.
  4. מוציאים את הקציצות מהמחבת ושומרים בצד.
  5. רוטב: לאותה מחבת מוסיפים קצת שמן (אם יש צורך) ומטגנים את הבצל עד שמתרכך טיפה. כיוון שטוגנו שם הקציצות הבצל ישחים מיד. מוסיפים את קוביות התפוחים וממשיכים לטגן עד שגם התפוחים מזהיבים.
  6. מוסיפים את הצימוקים וגם את כל שאר המצרכים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהנוזלים מצטמצמים קצת. מגישים את הקציצות על מצע רוטב התפוחים והדבש.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר