מתכון של צ'בי שפר מרחובות.

 

מרכיבים

  • 10 פרוסות חזה עוף מרודדים
  • 15 פרוסות חזה אווז מעושן
  • צנצנת (כ-400 גרם) תפוזוני קומקווט בסירופ
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות אבקת מרק בצל

 

אופן ההכנה

  1. מניחים פרוסת חזה אווז מעושן על גבי כל פרוסת שניצל ומגלגלים לרולדה. מניחים את הרולדות זו לצד זו בתבנית חסינת חום. מסננים ומפרידים את פירות הקומקווט מהסירופ.
  2. חותכים את פרוסות חזה האווז שנשארו לחתיכות קטנות ומפזרים על גלילי השניצלים הממולאים.
  3. מערבבים יחד את סירופ הקומקווט עם רכז הרימונים, רוטב הצ'ילי ואבקת המרק בצל ושופכים על פני השניצלים הממולאים.
  4. מכסים בנייר כסף, אופים בתנור בחום של 200 מעלות עשרים דקות. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כמה דקות, עד להשחמה קלה.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר