מרכיבים

 

  • 1/2 ק"ג פרוסות חזה אווז מעושן
  • 10 גרם מרגרינה לשימון התבנית

 

שכבות הבשר

  • 1 ק"ג חזה עוף טחון (אפשר לקנות קפוא או טרי ואפשר לטחון לבד)
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1/2 כוס שמן זית לטיגון
  • 100 גרם (3 כפות גדושות) רסק עגבניות
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח מצה
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר

 

לשכבות הנוספות

  • 2 כוסות זיתים שחורים מגולענים
  • 1/2 כוס צלפים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 8 פלפלים אדומים
  • 1 כף פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה

  1. משמנים את התבנית היטב במרגרינה. מרפדים את הסיר בפרוסות חזה אווז מעושן. תחילה מרפדים את התחתית והדופן החיצונית של הסיר, לאחר מכן מרפדים שוב את התחתית וממשיכים אל הדופן הפנימית של הסיר.
  2. מכינים את שכבת ממרח הזיתים: במעבד מזון או בבלנדר מרסקים יחד את הזיתים והצלפים ושמן הזית, עד לקבלת רסק אחיד.
  3. קולים את הפלפלים בתנור עד שהם משחימים מכל הצדדים. מעבירים לשקית ניילון וסוגרים את השקית היטב לשעה. אחר כך מקלפים את הפלפלים ומרוקנים אותם מהגרעינים והגבעולים
  4. מערבבים יחד את כל החומרים לשכבת הבשר ומשטחים מחצית מהכמות בתחתית הסיר ומהדקים .
  5. משטחים מחצית מכמות רסק הזיתים על גבי שכבת הבשר שבסיר.
  6. מסדרים מחצית מכמות הפלפלים הקלויים בשכבה על גבי שכבת הזיתים.
  7. משטחים את המחצית השנייה של תערובת הבשר על גבי הפלפלים ומהדקים.
  8. משטחים את המחצית השנייה של רסק הזיתים. מסיימים בשכבה של פלפלים קלויים.
  9. מפזרים מלמעלה את הפלפל הגרוס.
  10. אופים 30, דקות בתנור שחומם ל-190-180 מעלות. בהגשה הופכים על צלחת הגשה וחותכים פרוסות.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר