מתכון של איילת מכפר תבור.
מרכיבים
- 1 חזה הודו נקבה שלם ("פרפר אחד שלם")
- 1 כף גדושה מלח
- 10 שיני שום כתושות
- 2 כפות דבש
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית פלפל שחור גרס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית מחוקה פפריקה חריפה
אופן ההכנה
- מחלקים את חזה ההודו לשני חלקים.
- משרים את הבשר לילה שלם במים עם כף גדושה מלח.
- מסננים את הבשר מהנוזלים, מורידים (כמה שאפשר) את הקרום העוטף את חלקי החזה ומנגבים את הבשר בנייר מטבח.
- מערבבים בקערה קטנה את השום הכתוש, הדבש, השמן והתבלינים, מעסים היטב את הבשר בתערובת ומורחים אותה על כל חלקי החזה מסביב.
- מניחים את חלקי הבשר המצופים בתבנית חסינת חום ואופים ללא כל כיסוי כ-40 דקות בתנור שחומם ל-250 מעלות.
- מכבים את התנור אבל משאירים את הבשר בתנור הסגור עוד שעה.
- אחרי שהבשר מתקרר פורסים אותו לפרוסות דקות.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר