מתכון של רותי לוי מעפולה.

 

מרכיבים

  • 2 ביצים קשות
  • 4 בצלים
  • שמן לטיגון
  • 1 קופסת שימורי אפונה (550 גרם עם הנוזלים, 335 גרם לאחר סינון הנוזלים)
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 1 כפית מיונז
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית (או יותר) פלפל שחור טחון
  • 2-1 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בשמן עד לצבע זהוב כהה.
  2. מסננים את האפונה מהנוזלים. מכניסים את האגוזים למעבד מזון ומעבדים עד לריסוק האגוזים.
  3. מוסיפים למיכל המעבד מזון את הביצים הקשות, האפונה המסוננת והבצל המטוגן ומעבדים יחד עד לקבלת מחית.
  4. מוסיפים את המיונז והתבלינים ומעבדים עוד שנייה. בהגשה מפזרים על הכל פטרוזיליה קצוצה.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר