מתכון של רותי לוי מעפולה.
מרכיבים
- 2 ביצים קשות
- 4 בצלים
- שמן לטיגון
- 1 קופסת שימורי אפונה (550 גרם עם הנוזלים, 335 גרם לאחר סינון הנוזלים)
- 100 גרם אגוזי מלך
- 1 כפית מיונז
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית (או יותר) פלפל שחור טחון
- 2-1 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בשמן עד לצבע זהוב כהה.
- מסננים את האפונה מהנוזלים. מכניסים את האגוזים למעבד מזון ומעבדים עד לריסוק האגוזים.
- מוסיפים למיכל המעבד מזון את הביצים הקשות, האפונה המסוננת והבצל המטוגן ומעבדים יחד עד לקבלת מחית.
- מוסיפים את המיונז והתבלינים ומעבדים עוד שנייה. בהגשה מפזרים על הכל פטרוזיליה קצוצה.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר