מרכיבים

 

כדורי בשר 

  • 1/2 קג בשר בקר טחון
  • 1 כף קמח 
  • 1 ביצה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

 

מרק

  • 3 כוסות מים
  • 2/3 כוס מיץ לימון
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
  • 1 כף סוכר
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמיר קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי כדורי הבשר ולשים לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בגודל כדורי פלאפל.
  2. מניחים בסיר את כל מרכיבי הרוטב למעט הביצים והשמיר הקצוץ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 8-5 דקות על אש קטנה.
  3. מוסיפים לסיר את כדורי הבשר, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות.
  4. טורפים את הביצים בקערית עמוקה.
  5. בעזרת מצקת מוציאים מהמרק שבסיר כמות של כשתי מצקות ושופכים אותן לקערית בלילת הביצים תוך ערבוב מהיר.
  6. שופכים את תכולת הקערית חזרה לסיר, מוסיפים גם את השמיר הקצוץ, הופכים ומערבבים בזהירות את המצרכים שבסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהמרק מסמיך קצת. טועמים ומתקנים את הטעם.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר