מתכון של פלורה לוואי מעפולה.
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- ½ 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס שמן טוב
- כ-1/2 ליטר מים פושרים או חלב פושר
ציפוי
- ביצה טרופה
- 2 בצלים קצוצים דק
- 1 כף גדושה פרג
אופן ההכנה
- מכניסים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל הלבן לקערת המיקסר, מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את השמרים השמן והמים. לשים כ-5 דקות.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים עוד 2 דקות בידיים.
- מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מוציאים מהבצק את האוויר, לשים אותו קצת ומחלקים אותו לכדורים בגודל שווה – כ-160 גרם כל כדור.
- מניחים את הכדורים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ונותנים להם לתפוח היטב.
- מורחים בביצה טרופה, מניחים מלמעלה כף מהבצל הקצוץ ומשטחים על הלחמנייה. מפזרים קצת פרג על הכול.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (כ-200 מעלות) 35-30 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות וקיסם שננעץ במרכז הלחמנייה יוצא נקי.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר