מתכון של פלורה לוואי מעפולה.

 

מרכיבים

 

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • ½ 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן טוב
  • כ-1/2 ליטר מים פושרים או חלב פושר

 

ציפוי

  • ביצה טרופה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 כף גדושה פרג

 

אופן ההכנה

  1. מכניסים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל הלבן לקערת המיקסר, מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את השמרים השמן והמים. לשים כ-5 דקות.
  2. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים עוד 2 דקות בידיים.
  3. מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מוציאים מהבצק את האוויר, לשים אותו קצת ומחלקים אותו לכדורים בגודל שווה – כ-160 גרם כל כדור.
  5. מניחים את הכדורים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ונותנים להם לתפוח היטב.
  6. מורחים בביצה טרופה, מניחים מלמעלה כף מהבצל הקצוץ ומשטחים על הלחמנייה. מפזרים קצת פרג על הכול.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (כ-200 מעלות) 35-30 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות וקיסם שננעץ במרכז הלחמנייה יוצא נקי.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר