גם אנחנו יכולים להכין חלה קלועה שנראית כאילו נאפתה במאפייה מקצועית, והטעם בטוח יותר טוב. צריך רק להקפיד ללוש מספיק את הבצק ושתהייה מספיק התפחה, אבל אסור גם להגזים בהתפחה: רק עד התפחה מלאה.

 

מרכיבים

 

בצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 35 גרם שמרים יבשים
  • 500 מ"ל מים
  • ביצה שלמה ועוד חלמון ביצה (את החלבון שומרים לציפוי)
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 15 גרם מלח
  • 70 גרם שמן חמניות או שמן טוב אחר או מרגרינה מומסת

 

ציפוי

  • ביצה טרופה יחד עם חלבון הביצה שנשאר מהבצק
  • 1/2 כוס או יותר שומשום (שיספיק לציפוי) 

 

אופן ההכנה

  1. מכניסים לקערת מיקסר עם וו הלישה את הקמח והשמרים ותוך כדי לישה איטית מוסיפים את המים.
  2. מוסיפים את הביצה והחלמון, הסוכר, המלח והשמן או המרגרינה ונותנים למיקסר ללוש את הבצק במהירות נמוכה לשלוש דקות. הבצק מתלכד ונדבק סביב וו הלישה. עוצרים מידי פעם את המיקסר, ומורידים את הבצק מוו הלישה.
  3. מגבירים את מהירות המערבל ונותנים למיקסר ללוש את הבצק עוד דקה או שתיים.
  4. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ולשים אותו בידיים עוד שתיים-שלוש דקות.
  5. משמנים קערה, מכניסים את גוש הבצק לתוכה, מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים כארבעים דקות.
  6. מחלקים את הבצק למספר חלקים לפי מספר החלות שרוצים להכין (כדאי להיעזר במשקל כדי שפחות או יותר החלות תהיינה זהות בגודלן).
  7. מחלקים כל גוש בצק לשלושה חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לנחש.
  8. מחברים את שלושת הנחשים בקצה אחד, מהדקים את החיבור ומתחילים לקלוע צמה. חשוב שהצמה תהייה עבה, כלומר לא מהדקים ולא מותחים. עושים צמה כמה שיותר רחבה, חופשייה ועם חורים  שאח"כ יתמלאו בתפיחה.
  9. כשגומרים לקלוע את הצמה מהדקים יחד את הקצה השני ודוחפים אותו מתחת לצמה.
  10. מניחים את כפות הידיים בשתי קצוות הצמה ודוחפים קצת  את קצוות הצמה פנימה כלפי המרכז כלומר – מקצרים ומרחיבים  את הצמה עוד קצת.
  11. מעבירים את החלות הקלועות המוכנות לתבנית שרופדה בנייר אפייה.
  12. מתפיחים את החלות בערך עשר דקות,  מורחים מבלילת הביצים על החלות מלמעלה ומהצדדים ומפזרים הרבה שומשום או פרג.
  13. אופים בתנור בחום בינוני כחצי שעה, עד שהחלות זהובות ואפויות בפנים.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר