מרכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כוס סוכר חום
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • גרדה מקליפות של 2 לימונים
  • 4 כפות עלי רוזמרין טריים קצוצים
  • 1 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט
  • ½ 1 כוסות מים פושרים
  • ביצה טרופה 

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערת המיקסר את כל המצרכים היבשים.
  2. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון והמים ולשים במהירות נמוכה 6-5 דקות.
  3. מוציאים את הבצק מהמיקסר וממשיכים ללוש בידיים עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה.
  4. מכסים את הבצק, מניחים אותו במקום חמים ונותנים לו לתפוח היטב.
  5. כשהבצק תפח היטב לשים אותו שוב כמה דקות.
  6. מחלקים את הבצק ל–2 או יותר חלקים, יוצרים ככרות או לחמניות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ונותנים לכיכרות או ללחמניות לתפוח שוב.
  7. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מלמעלה עלי רוזמרין לקישוט.
  8. אופים בחום בינוני (180 מעלות) 35 דקות.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר