מתכון של נעמי נחמן מעפולה.
מרכיבים
- פלפלים ירוקים חריפים בכמות שנכנסת לתוך צנצנת ההחמצה
- 1 ראש שום מופרד לשיניים (אין צורך לקלוף את שיני השום)
- עלי גפן טריים (אם יש)
נוזלי ההחמצה
- 1 כוס חומץ
- 2 כוסות מים
- 2 כפות מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית אבקת קארי
אופן ההכנה
- דוקרים את הפלפלים בכמה מקומות בעזרת מזלג או קיסם. מסדרים את הפלפלים בתוך הצנצנת בצפיפות ובין הפלפלים מפזרים את שיני השום.
- מערבבים יחד את נוזלי הכבישה ויוצקים לצנצנת. אם הנוזלים לא מכסים את כל הפלפלים מכינים כמות נוספת ויוצקים על הפלפלים. הפלפלים צריכים להיות מכוסים לגמרי בנוזלים.
- אם יש עלי גפן מניחים אותם למעלה וסוגרים את הצנצנת במכסה.
- אחרי כמה ימים מכניסים את צנצנת הפלפלים הכבושים למקרר.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר