מתכון של שמואל שלום מעפולה.
מרכיבים
- 1 ק"ג ירקות חתוכים: כרוב, כרובית, גזר, סלרי, גמבה ומלפפונים.
- 5 כוסות מים
- 1 כוס + 1/4 כוס חומץ
- 2-1 כפות מלח
- 2-1 כפות סוכר
- 1 כף אבקת קארי
- 1/3 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
- בסיר מחממים את המים עם כוס החומץ.
- כשהנוזלים רותחים מוסיפים את הירקות לסיר זה אחר זה לפי דרגת הקושי של הירקות - מתחילים בירקות הקשים ומסיימים בירקות הרכים (תחילה הגזר ואחר כך את הכרוב, הכרובית, הסלרי, הגמבה ולבסוף המלפפונים).
- מכבים את האש ומשאירים את הירקות בסיר 10 דקות.
- מסננים את הירקות מהנוזלים ומכניסים אותם לקערה.
- מפזרים על הירקות שבקערה את המלח, הסוכר והקרי ומערבבים קלות.
- יוצקים מעל את רבע כוס החומץ והלימון ומערבבים.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר