מתכון של דליה ברוך מעפולה עלית.
מרכיבים
- 3-2 לפתות קלופות, חצויות ופרוסות
- 1 ראש סלק, קלוף, חצוי ופרוס
- 1 פלפל חריף
- 4-3 שיני שום (לא חובה)
- 2 גבעולי סלרי עם העלים
- 2 ליטר מים
- 2 כפות מלח
אופן ההכנה
- מסדרים בצנצנת את פרוסות הלפת, הסלק, הפלפל החריף והשום ומסיימים בגבעולי הסלרי.
- מערבבים את המים והמלח ויוצקים על הירקות עד שהנוזלים מכסים אותם לגמרי. סוגרים את הצנצנת ומניחים לכמה ימים.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר