מתכון של עליזה יוסף מעפולה.

 

מרכיבים

  • 3 בצלים
  • 1/4 כוס שמן
  • כמה חתיכות קטנות של זנגביל טרי (לא חובה)
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 בטטות
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית פלפלים חריפים יבשים גרוסים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כמון
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 4 תמרים מגולענים
  • 6 שזיפים יבשים מגולענים

 

לאורז

  • 1 כוס אורז
  • מים
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפות שמן

 

לחיטה

  • 1 כוס חיטה
  • 1 כוס מים, מרק ירקות או מרק בטעם עוף
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות שמן

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הבצלים לרבעים. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מכבים את האש ומסדרים את הבצלים מסביב לתחתית הסיר, קרוב לדפנות.
  2. האורז: משרים את האורז 20 דקות במים רותחים. מסננים מהנוזלים, ומוסיפים את התבלינים והשמן. מכניסים לשקית בד, קושרים ומניחים במרכז סיר החמין.
  3. החיטה: שמים את החיטה והמים בסיר נפרד. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד שהמים נספגים בחיטה.
  4. מוסיפים את התבלינים והשמן, מכניסים לשקית, קושרים ומניחים במרכז סיר החמין בסמוך לשקית האורז.
  5. אם בוחרים להשתמש בזנגביל מפזרים את החתיכות בסיר.
  6. ברווחים שנוצרו בצד אחד של הסיר מכניסים בעמידה את תפוחי האדמה.
  7. ברווחים שנוצרו בצד השני של הסיר מכניסים בעמידה את הבטטות.
  8. מכניסים לכלי מתאים את הדבש, הפלפל הגרוס הקינמון, הכמון והמים הרותחים. מערבבים היטב ויוצקים על המצרכים שבסיר.
  9. מוסיפים לסיר מים עד לגובה פני המצרכים. אפשר להשאיר את חלקם העליון של תפוחי האדמה בולט מעל פני המים.
  10. מפזרים על פני המצרכים את התמרים והשזיפים.
  11. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים לאש קטנטנה ומבשלים כמה שעות.
  12. מחממים במשך הלילה על פלטה חשמלית או בתנור שחומו כ-110 מעלות.
  13. מדי פעם כדאי לנענע קצת את הסיר ולבדוק אם יש בו מספיק נוזלים. אם לא – מוסיפים לו קצת מים חמים.

 

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהגשת אסנת לסטר