מתכון של ורד אוסמו מעפולה.

 

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים
  • 3 כוסות מרק עוף צח
  • 2 בצלים גדולים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 ק"ג עלי מנגולד
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף גדושה גרגירי כוסברה טחונים
  • 1 כף אבקת מרק עוף (או מרק בטעם בטעם עוף)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מחוקה מלח

 

אופן ההכנה

  1. משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה.
  2. את השלב הבא לא חייבים לעשות אבל רצוי - מסננים את החומוס מהנוזלים, מכניסים לקערה סגורה לשלושה ימים כדי להנביט את גרגירי החומוס. חשוב לשטוף את גרגירי החומוס שלוש פעמים ביום.
  3. מבשלים את החומוס רבע שעה עשרים דקות ומסננים מהנוזלים.
  4. קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בשמן עד להזהבה קלה. מוציאים מהסיר מחצית מכמות הבצל ושומרים בצד.
  5. מוסיפים לסיר עם הבצל את החומוס וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כמה דקות.
  6. מוסיפים את כל התבלינים למעט כפית המלח וממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים.
  7. מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה.
  8. בינתיים מורידים בעזרת סכין את הגבעולים הלבנים של המנגולד ושומרים אותם לשימוש אחר.
  9. חולטים את עלי המנגולד במים רותחים ומסננים מהנוזלים. אחרי שעה מוסיפים את עלי המנגולד החלוטים ואת כפית המלח לסיר, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
  10. מכבים את האש, מוסיפים את שארית הבצל המטוגן ששמרנו בצד ומערבבים.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר