מתכון של ורד אוסמו מעפולה.
מרכיבים
- 1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים
- 3 כוסות מרק עוף צח
- 2 בצלים גדולים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 ק"ג עלי מנגולד
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
- 1 כף כמון טחון
- 1 כף גדושה גרגירי כוסברה טחונים
- 1 כף אבקת מרק עוף (או מרק בטעם בטעם עוף)
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית מחוקה מלח
אופן ההכנה
- משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה.
- את השלב הבא לא חייבים לעשות אבל רצוי - מסננים את החומוס מהנוזלים, מכניסים לקערה סגורה לשלושה ימים כדי להנביט את גרגירי החומוס. חשוב לשטוף את גרגירי החומוס שלוש פעמים ביום.
- מבשלים את החומוס רבע שעה עשרים דקות ומסננים מהנוזלים.
- קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בשמן עד להזהבה קלה. מוציאים מהסיר מחצית מכמות הבצל ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר עם הבצל את החומוס וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כמה דקות.
- מוסיפים את כל התבלינים למעט כפית המלח וממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים.
- מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה.
- בינתיים מורידים בעזרת סכין את הגבעולים הלבנים של המנגולד ושומרים אותם לשימוש אחר.
- חולטים את עלי המנגולד במים רותחים ומסננים מהנוזלים. אחרי שעה מוסיפים את עלי המנגולד החלוטים ואת כפית המלח לסיר, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
- מכבים את האש, מוסיפים את שארית הבצל המטוגן ששמרנו בצד ומערבבים.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר