מתכון של מלכה שמשוני מחיפה.

 

מרכיבים

  • 4 כוסות קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפייה 
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כוסות סובין חיטה
  • 1/2 כוס שומשום (רצוי מלא)
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים

 

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל החומרים למיקסר עם רגל הלישה ומעבדים עד שנוצר בצק יפה.
  2. מחלקים את הבצק לארבע חלקים.
  3. מרדדים כל חלק על גבי הצד התחתון של תבנית אפייה של תנור. כלומר – הופכים תבנית אפייה של תנור ומרדדים את הבצק על גבי הצד התחתון שלה לעלה דק דק.
  4. בזמן רידוד חלק בצק אחד, שומרים את שאר חלקי הבצק בשקית ניילון לבל יתייבשו.
  5. חותכים בעזרת סכין פסים או מלבנים בבצק – תלוי בצורה שרוצים שהקרקרים יהיו.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220-210 מעלות בין חמש לשמונה דקות או עד שהקרקרים מזהיבים קלות. מניחים לקרקרים להתקרר היטב ואז הם ירדו בקלות מהתבנית.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר