מתכון של הדר יפתח מתותיה.

 

מרכיבים

 

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט סוכר
  • 1 כוס שמן
  • כ-250 מ"ל מים (קצת פחות או קצת יותר לפי הצורך)

 

למילוי

  • 300 גרם חומוס שרוי ומבושל
  • 150 גרם חזה עוף קצוץ דק
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות כמון
  • שמן לטיגון עמוק

 

אופן הכנה

  1. מעבדים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק גמיש אך לא רך מידי.
  2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עם המלח עד להזהבה.
  3. מוסיפים את חזה העוף הקצוץ וממשיכים לטגן עוד 4-3 דקות תוך ערבוב.
  4. מעבדים את החומוס במעבד מזון רק עד לקבלת עיסה בעלת מרקם גס, מוסיפים לסיר עם הבצל והבשר ומערבבים.
  5. מוסיפים את כל שאר התבלינים, מערבבים ומורידים מהאש.
  6. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3-2 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
  7. מניחים על כל עיגול כפית שטוחה מהמלית וסוגרים היטב, תחילה בעזרת האצבעות ואחר כך על ידי לחיצת השוליים במזלג.
  8. מטגנים בשמן עמוק. מגישים עם טחינה וחמוצים.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר