מתכון של הדר יפתח מתותיה.
מרכיבים
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 כפית שמרים יבשים
- 1/2 כפית מלח
- קורט סוכר
- 1 כוס שמן
- כ-250 מ"ל מים (קצת פחות או קצת יותר לפי הצורך)
למילוי
- 300 גרם חומוס שרוי ומבושל
- 150 גרם חזה עוף קצוץ דק
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים דק
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפיות כמון
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה
- מעבדים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק גמיש אך לא רך מידי.
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עם המלח עד להזהבה.
- מוסיפים את חזה העוף הקצוץ וממשיכים לטגן עוד 4-3 דקות תוך ערבוב.
- מעבדים את החומוס במעבד מזון רק עד לקבלת עיסה בעלת מרקם גס, מוסיפים לסיר עם הבצל והבשר ומערבבים.
- מוסיפים את כל שאר התבלינים, מערבבים ומורידים מהאש.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3-2 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
- מניחים על כל עיגול כפית שטוחה מהמלית וסוגרים היטב, תחילה בעזרת האצבעות ואחר כך על ידי לחיצת השוליים במזלג.
- מטגנים בשמן עמוק. מגישים עם טחינה וחמוצים.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר