מרכיבים
- 250 גרם גבינת שמנת רצוי 30%
- 150 גרם חמאה או מרגרינה רכה
- גרדה מלימון שלם
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 250 גרם קמח
- 1 שקית (12 גרם) אבקת אפיה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות גדושות חרדל דיז'ון
- 1 כפית סוכר
- 25-20 חצאים של אגוזי מלך או אגוזי פקאן
- 1 כף גדושה זיתים ירוקים פרוסים
- 1 כף זרעי קימל
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד הזיתים והאגוזים עד לקבלת עיסה חלקה. אפשר לעשות זאת במיקסר.
- ממלאים שקית זילוף עם צנטר גדול מאד בעיסה.
- מניחים על תבנית נייר אפיה ועליה מניחים את חצאי האגוזים.
- מזלפים עוגיות על גבי האגוזים (אפשר לחילופין ליצור בידיים רטובות כדורים קטנים ולהניח כל כדור על גבי חצי אגוז) ומקשטים בזיתים פרוסים.
- אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) 20-15 דקות או עד שהחטיפים מזהיבים קלות. מגישים עם יין.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר