מתכון של השף אילן רוברג.
מרכיבים
- 1 כוס אורז
- 30 גרם שמן זית
- 30 גרם מחמאה
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אבקת קארי
- 50 גרם עגבניות מיובשות חתוכות
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 50 גרם שומשום
- 50 גרם טבעות זיתים ירוקים
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מביאים את המים עם התבלינים לרתיחה.
- באותו זמן מחממים בסיר נוסף את המחמאה עם שמן ומטגנים את האורז תוך ערבוב עד שהופך זהוב.
- יוצקים את המים הרותחים המתובלים על האורז המתובל, מערבבים, מכסים במכסה ומכניסים לתנור למשך 20 דקות.
- בתום האפייה מוציאים את הסיר מהתנור, מורידים את המכסה, מערבבים ומפרידים את גרגירי האורז בזהירות בעזרת מזלג.
- במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את העגבניות, האגוזים והשומשום, מערבבים ומטגנים דקה או שתיים עד שהשומשום והאגוזים מתחילים לשנות את צבעם.
- מוסיפים את הזיתים הקצוצים, מערבבים ושופכים את תכולת המחבת לסיר האורז. מערבבים קלות ומעבירים לצלחת הגשה.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר