מרכיבים (4 מנות)
- פסטה מבושלת
- 500 גרם בשר טחון
- 3 כפות שמן
- 1 בצל קטן
- 2 שיני שום
- 200 גרם רסק עגבניות
- 1/2 1 כוסות מים
- מלח, פלפל שחור
- תבלינים איטלקיים: אורגנו, ריחן (בזיליקום)
לקישוט
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מכינים ארבע מנות פסטה לפי ההוראות שעל החבילה.
- מקלפים את הבצל והשום וחותכים אותם לקוביות קטנות.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבשר, הבצל והשום ומטגנים יחד. מערבבים בכף עץ במשך הטיגון ומפוררים את הבשר. מטגנים עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
- שמים בקערה את רסק העגבניות והמים, בוחשים היטב ומוסיפים לבשר. מתבלים במלח ופלפל ובתבלינים איטלקיים.
- מערבבים היטב בכף עץ, מכסים את הסיר, מקטינים את האש ומבשלים כ-15 דקות. בוחשים מפעם לפעם.
- מחלקים את הפסטה החמה ל-4 צלחות בינוניות. יוצקים לכל מנה כרבע מהרוטב. זורים מעט פטרוזיליה לקישוט.