מרכיבים (4 מנות)

  • פסטה מבושלת
  • 500 גרם בשר טחון
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל קטן
  • 2 שיני שום
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 1 כוסות מים
  • מלח, פלפל שחור
  • תבלינים איטלקיים: אורגנו, ריחן (בזיליקום)

 

לקישוט

  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מכינים ארבע מנות פסטה לפי ההוראות שעל החבילה.
  2. מקלפים את הבצל והשום וחותכים אותם לקוביות קטנות.
  3. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבשר, הבצל והשום ומטגנים יחד. מערבבים בכף עץ במשך הטיגון ומפוררים את הבשר. מטגנים עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
  4. שמים בקערה את רסק העגבניות והמים, בוחשים היטב ומוסיפים לבשר. מתבלים במלח ופלפל ובתבלינים איטלקיים.
  5. מערבבים היטב בכף עץ, מכסים את הסיר, מקטינים את האש ומבשלים כ-15 דקות. בוחשים מפעם לפעם.
  6. מחלקים את הפסטה החמה ל-4 צלחות בינוניות. יוצקים לכל מנה כרבע מהרוטב. זורים מעט פטרוזיליה לקישוט.