מרכיבים (18-16 פרוסות)

  • 350 גרם תמרים מזן רך או עיסת תמרים מוכנה (להשיג בחנויות התבלינים)
  • ‭1/2‬ כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים
  • ‭1/4‬ כוס קוקוס מיובש, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כף ג'ינג'ר מיובש מופחת סוכר, קצוץ
  • ‭1/4‬ כוס רצועות קליפת אשכולית מסוכרות, קצוצות גס

 

אופן ההכנה

  1. חוצים את התמרים לאורך ומסירים את הגלעין ואת ה"שפיץ" הקשה שלמעלה. טוחנים במעבד מזון בפולסים עד לקבלת עיסה חלקה.
  2. מרטיבים את היד ולשים בקערה את האגוזים, הקוקוס, הג'ינג'ר וקליפות האשכולית המסוכרות, עד שנוצרת עיסה אחידה.
  3. פורסים על משטח העבודה נייר אפייה ומניחים עליו את העיסה. דוחסים את האגוזים לעיסה עם האצבעות ומגלגלים לגליל מהודק היטב באורך כ-30 ס"מ.
  4. מגלגלים בקוקוס או בשקדים טחונים.
  5. עוטפים את הרול בנייר האפייה ושומרים במקפיא עד למועד ההגשה.
  6. לפני ההגשה פורסים לעיגולים ומגישים בתוך מנז'טים.

 

ערכים תזונתיים (ליחידה)

100 קלוריות, 1 גרם חלבון, ‭4.2‬ גרם שומן, ‭16.1‬ גרם פחמימות.