מרכיבים (18-16 פרוסות)
- 350 גרם תמרים מזן רך או עיסת תמרים מוכנה (להשיג בחנויות התבלינים)
- 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים
- 1/4 כוס קוקוס מיובש, חתוך לקוביות קטנות
- 1 כף ג'ינג'ר מיובש מופחת סוכר, קצוץ
- 1/4 כוס רצועות קליפת אשכולית מסוכרות, קצוצות גס
אופן ההכנה
- חוצים את התמרים לאורך ומסירים את הגלעין ואת ה"שפיץ" הקשה שלמעלה. טוחנים במעבד מזון בפולסים עד לקבלת עיסה חלקה.
- מרטיבים את היד ולשים בקערה את האגוזים, הקוקוס, הג'ינג'ר וקליפות האשכולית המסוכרות, עד שנוצרת עיסה אחידה.
- פורסים על משטח העבודה נייר אפייה ומניחים עליו את העיסה. דוחסים את האגוזים לעיסה עם האצבעות ומגלגלים לגליל מהודק היטב באורך כ-30 ס"מ.
- מגלגלים בקוקוס או בשקדים טחונים.
- עוטפים את הרול בנייר האפייה ושומרים במקפיא עד למועד ההגשה.
- לפני ההגשה פורסים לעיגולים ומגישים בתוך מנז'טים.
ערכים תזונתיים (ליחידה)
100 קלוריות, 1 גרם חלבון, 4.2 גרם שומן, 16.1 גרם פחמימות.