מרכיבים (4 מנות)

 

לקוביות הטופו

  • 200 גרם טופו
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פנקו (פירורי לחם יפניים)
  • שמן לטיגון עמוק

 

למרק

  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים, החלק הלבן
  • 2 פיטריות שיטאקי, פרוסות
  • 2 כוסות מרק צח
  • 1 כף שטוחה ממרח מיסו
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מירין
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כפות דיאקון (צנון יפני), מגורר
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר

 

לקישוט

  • 2 בצלי שאלוט, פרוסים דק
  • החלק הירוק של הבצלים הירוקים

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הטופו לקוביות בגודל 2X2X2 ס"מ. מייבשים מעט מעודף הנוזלים במגבת נייר ושמים בקערה. מזלפים עליהן את רוטב הסויה ומגלגלים את קוביות הטופו בקורנפלור.
  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצה וטובלים בה את קוביות הטופו. מוציאים ומגלגלים את הקוביות בפנקו.
  3. מחממים במחבת או ווק את השמן ומטגנים את קוביות הטופו עד להזהבה. מוציאים מהמחבת כשהן זהובות. מטגנים בשמן החם את בצלי השאלוט עד לפריכות ומוציאים לצלחת שרופדה במגבת נייר.
  4. בסיר מרק מחממים את 2 כפות השמן ומטגנים טיגון קל את החלק הלבן של הבצלים ואת הפטריות. מוסיפים את המרק הצח, המיסו, רוטב הסויה והמירין. מבשלים עד לרתיחה קלה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הדיאקון והג'ינג'ר המגוררים ובוחשים.
  5. להגשת המנה מחלקים את הטופו והפטריות לארבע קעריות, יוצקים פנימה את המרק החם ומקשטים בבצל מטוגן ובבצל ירוק.