מרכיבים
לבצק (ל-3 קרנצים)
- 4 כוסות פחות 6 כפות (500 גרם) קמח לחם לבן
- 1/2 שקית שמרית
- 170 מ"ל מים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 ביצים בגודל L
- 190 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 לימון מגורד
- 1 כפית תמצית וניל
לקיפול
- 250 גרם חמאה - לא קרה מדי אבל גם לא רכה
למלית (לקרנץ אחד)
- 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 80 גרם אוכמניות קשורות, או קונפיטורה או ריבת אוכמניות
לפירורי החמאה (ל-4 קרנצים)
- 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל או אבקת וניל
- קורט מלח
- 1 כוס פחות 4 כפות (100 גרם) קמח
אופן ההכנה
הבצק
- מערבבים את הקמח והשמרית. מוסיפים סוכר, ביצים, חמאה, גרידת לימון ווניל ולשים במשך דקה במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת במהירות נמוכה. מגרדים היטב את דופן הקערה ולשים 4 דקות במהירות בינונית.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. מקמחים ומכסים בניילון נצמד. נותנים מנוחה של 40 דקות בטמפרטורת החדר.
- דופקים חזק על הבצק עם יד שטוחה כדי להוציא את האוויר, מקפלים את הבצק למעטפה ומגלגלים לכדור. מחזירים למגש מקומח, מקמחים, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה אחת.
קיפול הבצק
- מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח למלבן בגודל 50x20 ס"מ בערך. מסמנים על הבצק קו המחלק אותו לרוחבו ל-1/3 ו-2/3.
- הכנסת החמאה: מרככים מעט את החמאה על משטח השולחן, בעזרת כף היד, ומורחים אותה על 2/3 משטח הבצק, לפי הסימן שיצרנו. רצוי לא לעבור את השוליים עם החמאה.
- מקפלים את ה-1/3 הנותר והריק מעל 1/3 עם חמאה ואז מקפלים את ה-1/3 הנותר עם החמאה מעל החלק המקופל, כך שקיבלנו למעשה מלבן קטן עם 3 שכבות של בצק ו-2 שכבות של חמאה.
- קיפול ראשון: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 50x20 ס"מ. מקפלים ל-4: את 2 קצוות הבצק הקצרים מקפלים לאמצע ומקפלים שוב. קיבלנו 4 שכבות (פעם ראשונה). מקררים את הבצק במשך שעה אחת, עטוף בניילון נצמד.
- קיפול שני: מרדדים שוב לגודל 20x50 ומקפלים שוב ל-4 (פעם שנייה). עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה.
- קיפול שלישי: מרדדים שוב ומקפלים (פעם שלישית). עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה.
- עכשיו הבצק מוכן. אפשר לחלק אותו ולהשתמש בו מיד, או להקפיא אותו לפעם אחרת. לקרנץ עם שוקולד לבן עם אוכמניות נשתמש ב-1/3 מכמות הבצק.
מילוי העוגה
- ממיסים את השוקולד בסיר כפול מעל מים חמים (בן מרי). לפני שמשתמשים בו למילוי העוגה כדאי לתת לו להצטנן מעט כדי שיהיה קצת יותר סמיך.
- מרדדים את הבצק למלבן. מסמנים חצי לאורך. מזלפים שוקולד לבן על כל אחד מחצאי הבצק ומעליו מזלפים את קונפיטורת האוכמניות.
- חותכים את הבצק לשניים. סוגרים את כל אחד מחצאי הבצק לצינור ומהדקים היטב את הקצוות כדי שהמילוי לא ייזל החוצה. קולעים צמה, מניחים בתבנית ומתפיחים במקום חמים 60-40 דקות.
פירורי החמאה (שטרויזל)
- בזמן שהקרנץ תופח מכינים את השטרויזל. שמים את כל החומרים (מלבד הקמח) בקערה.
- מועכים עם האגרוף עד שהחמאה מתרככת מאט וכל הסוכר נדבק אליה.
- מוסיפים את הקמח ומפוררים באמצעות קצות האצבעותעד שנוצרים פירורים גדולים.
אפייה
-
מורחים ביצה טרופה על הקרנץ.
-
מפזרים על הקרנץ פירורי חמאה.
- אופים ב-170-160 מעלות בתנור שחומם מראש, למשך 28-25 דקות.