מתכון שיש בו הכל: מתוק, חמוץ ומלוח; קור וחום; ובעיקר - טעם בלתי נשכח.

 

מרכיבים (15-12 מנות)

 

לדובדבנים

  • 600 גרם דובדבנים חמוצים קפואים, מופשרים
  • 220 גרם (2 כוסות +1 כף) סוכר
  • 1/4 כפית אבקת קינמון
  • מעט גרידת לימון
  • 1 כף קורנפלור

 

לשימון הכלים
  • חמאה מומסת
  • סוכר

 

לסופלה הגבינה

  • 100 גרם חמאה
  • 110 גרם (1 כוס פחות 3 כפות) קמח
  • 500 מ"ל חלב
  • 150 גרם גבינה 5%
  • 8 חלמונים
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 1 כף קמח תפוחי אדמה
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • מעט גרידת לימון
  • 8 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

 

לאפייה: 15 קוקוטים או ספלים חסיני חום

 

אופן ההכנה

 

הדובדבנים

  1. משרים את הדובדבנים המופשרים עם הסוכר, גרידת הלימון והקינמון במשך שעה.
  2. מסננים את הדובדבנים ושומרים את המיץ שהגירו.
  3. ממיסים את הקורנפלור במעט מהמיץ.
  4. מרתיחים את יתרת המיץ. מוסיפים מעט מהמיץ הרותח לקורנפלור ומערבבים היטב.
  5. יוצקים את תערובת הקורנפלור לסיר עם המיץ ומרתיחים שוב, תוך כדי ערבוב.
  6. מורידים מהאש ומוסיפים את הדובדבנים. מניחים בצד להתקרר.

 

הסופלה 

  1. משמנים את הקוקוטים היטב בחמאה מומסת. כדי שהסופלה יתפח היטב חשוב שגם שולי הכלים יהיו משומנים. מפזרים בקוקוטים סוכר, ומנערים כדי להיפטר מעודפים.
  2. מרפדים מגש אפייה עמוק בנייר עיתון.
  3. מרתיחים בסיר את ההחמאה, מוסיפים את הקמח (לא להיבהל מהבעבוע בהתחלה) ומערבבים עוד דקה על האש.
  4. מרתיחים את החלב בכלי נפרד ומוסיפים לתערובת החמאה והקמח. מערבבים עד שהתערובת חלקה.
  5. מוסיפים את הגבינה 5% והחלמונים, ומערבבים מיד.
  6. מערבבים בקערה את הקשקבל ואת קמח תפוחי האדמה, ומוסיפים לתערובת הגבינה והחלמונים. מערבבים היטב. 
  7. מוסיפים צנוברים וגרידת לימון.
  8. מתחילים להקציף את החלבונים עם מעט מהסוכר במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים לאט את יתרת הסוכר. מפסיקים כשהקצף יציב - אך לא קשה מדי.
  9. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה.
  10. ממלאים את הקוקוטים בתערובת הגבינה עד ל-3/4 מגובהם. מניחים בתבנית שהכנו מראש ויוצקים לתוכה מים פושרים עד ל-1/3 מגובהם של הקוקוטים.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.

 

הגשה

  1. מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם הדובדבנים.