מתכון שיש בו הכל: מתוק, חמוץ ומלוח; קור וחום; ובעיקר - טעם בלתי נשכח.
מרכיבים (15-12 מנות)
לדובדבנים
- 600 גרם דובדבנים חמוצים קפואים, מופשרים
- 220 גרם (2 כוסות +1 כף) סוכר
- 1/4 כפית אבקת קינמון
- מעט גרידת לימון
- 1 כף קורנפלור
לשימון הכלים
- חמאה מומסת
- סוכר
לסופלה הגבינה
- 100 גרם חמאה
- 110 גרם (1 כוס פחות 3 כפות) קמח
- 500 מ"ל חלב
- 150 גרם גבינה 5%
- 8 חלמונים
- 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 1 כף קמח תפוחי אדמה
- 50 גרם צנוברים קלויים
- מעט גרידת לימון
- 8 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
לאפייה: 15 קוקוטים או ספלים חסיני חום
אופן ההכנה
הדובדבנים
- משרים את הדובדבנים המופשרים עם הסוכר, גרידת הלימון והקינמון במשך שעה.
- מסננים את הדובדבנים ושומרים את המיץ שהגירו.
- ממיסים את הקורנפלור במעט מהמיץ.
- מרתיחים את יתרת המיץ. מוסיפים מעט מהמיץ הרותח לקורנפלור ומערבבים היטב.
- יוצקים את תערובת הקורנפלור לסיר עם המיץ ומרתיחים שוב, תוך כדי ערבוב.
- מורידים מהאש ומוסיפים את הדובדבנים. מניחים בצד להתקרר.
הסופלה
- משמנים את הקוקוטים היטב בחמאה מומסת. כדי שהסופלה יתפח היטב חשוב שגם שולי הכלים יהיו משומנים. מפזרים בקוקוטים סוכר, ומנערים כדי להיפטר מעודפים.
- מרפדים מגש אפייה עמוק בנייר עיתון.
- מרתיחים בסיר את ההחמאה, מוסיפים את הקמח (לא להיבהל מהבעבוע בהתחלה) ומערבבים עוד דקה על האש.
- מרתיחים את החלב בכלי נפרד ומוסיפים לתערובת החמאה והקמח. מערבבים עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את הגבינה 5% והחלמונים, ומערבבים מיד.
- מערבבים בקערה את הקשקבל ואת קמח תפוחי האדמה, ומוסיפים לתערובת הגבינה והחלמונים. מערבבים היטב.
- מוסיפים צנוברים וגרידת לימון.
- מתחילים להקציף את החלבונים עם מעט מהסוכר במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים לאט את יתרת הסוכר. מפסיקים כשהקצף יציב - אך לא קשה מדי.
- מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה.
- ממלאים את הקוקוטים בתערובת הגבינה עד ל-3/4 מגובהם. מניחים בתבנית שהכנו מראש ויוצקים לתוכה מים פושרים עד ל-1/3 מגובהם של הקוקוטים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
הגשה
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם הדובדבנים.