מרכיבים
למרק
- יריעה אחת של אצת קומבו
- 2 ליטר מים
- 75 מ"ל מירין
- 150 מ"ל רוטב סויה
- 1 כף סוכר
- 1 כף אבקת דאשי (אבקת מרק יפנית)
לאטריות
- 1/2 חבילה של אטריות אודון יפניות
- 1 גזר מקולף וחתוך לטבעות
- 1 בצל חתוך לטבעות
- 1 כרשה שטופה, חתוכה לטבעות דקות (החלק הירוק ומעט מהלבן)
- בצל ירוק קצוץ דק
- שצ'ימי טוגראשי (תערובת תבלינים יפנית)
- רוטב יוזו
אופן ההכנה
המרק
- שוטפים את האצה מהמלח.
- משרים את האצה בסיר עם מים קרים למשך חצי שעה לפחות.
- מרתיחים את המים עם האצה על אש נמוכה.
- ברגע שהמים רותחים מוציאים את אצת הקומבו ומניחים בצד.
- מוסיפים את המירין, רוטב הסויה, הסוכר ואבקת הדאשי. מביאים לרתיחה קלה ומכבים את האש.
- קוצצים את הירקות לטבעות עבות.
- מוסיפים את הירקות למרק (מלבד הבצל הירוק) ומבשלים כעשר דקות.
האטריות
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
- מסננים את האטריות ושוטפים היטב במים קרים. מניחים במסננת.
- מניחים את האטריות בצלחת עמוקה, ומוזגים עליהן את המרק עם הירקות.
- מוסיפים בצל ירוק קצוץ דק, אבקת טוגראשי וכפית יוזו לכל קערה.