מרכיבים

 

למרק

  • יריעה אחת של אצת קומבו
  • 2 ליטר מים
  • 75 מ"ל מירין
  • 150 מ"ל רוטב סויה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף אבקת דאשי (אבקת מרק יפנית)

 

לאטריות

  • 1/2 חבילה של אטריות אודון יפניות
  • 1 גזר מקולף וחתוך לטבעות
  • 1 בצל חתוך לטבעות
  • 1 כרשה שטופה, חתוכה לטבעות דקות (החלק הירוק ומעט מהלבן)
  • בצל ירוק קצוץ דק
  • שצ'ימי טוגראשי (תערובת תבלינים יפנית)
  • רוטב יוזו

 

אופן ההכנה

 

המרק

  1. שוטפים את האצה מהמלח.
  2. משרים את האצה בסיר עם מים קרים למשך חצי שעה לפחות.
  3. מרתיחים את המים עם האצה על אש נמוכה.
  4. ברגע שהמים רותחים מוציאים את אצת הקומבו ומניחים בצד.
  5. מוסיפים את המירין, רוטב הסויה, הסוכר ואבקת הדאשי. מביאים לרתיחה קלה ומכבים את האש.
  6. קוצצים את הירקות לטבעות עבות.
  7. מוסיפים את הירקות למרק (מלבד הבצל הירוק) ומבשלים כעשר דקות.

 

האטריות

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
  2. מסננים את האטריות ושוטפים היטב במים קרים. מניחים במסננת.
  3. מניחים את האטריות בצלחת עמוקה, ומוזגים עליהן את המרק עם הירקות.
  4. מוסיפים בצל ירוק קצוץ דק, אבקת טוגראשי וכפית יוזו לכל קערה.