מרכיבים (2 מנות)

  • 1 כף שמן
  • 3 כפות משחת קארי אדום
  • 350 גרם סינטה פרוסה לרצועות דקות
  • 15 עלי קפיר ליים
  • 300 גרם נצרי במבוק חתוכים לפרוסות דקות
  • 10 חצילים תאילנדיים, פרוסים
  • 600 מ"ל (2 פחיות) חלב קוקוס
  • 1 פלפל חריף אדום טרי חתוך דק
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף רוטב דגים
  • 4 גבעולי בזיליקום (העלים בבד)

 

אופן ההכנה

  1. שמים את השמן ומשחת הקארי בסיר שניצב על אש נמוכה. לאחר כדקה מוסיפים את הבשר ואת עלי הקפיר ליים ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב (על אש נמוכה).
  2. מוסיפים את נצרי הבמבוק והחצילים, מערבבים ומוסיפים 150 מ"ל חלב קוקוס. מבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
  3. מוסיפים את שארית חלב הקוקוס ומגבירים לאש בינונית. מוסיפים את הפלפל החריף, הסוכר ורוטב הדגים, ומבשלים כ-20 דקות (לא להגיע לרתיחה).
  4. דקה לפני ההגשה מוסיפים את עלי הבזיליקום.