מרכיבים (6 מנות)
לעוף במשרה
- 2 חזות עוף, חתוכים לקוביות
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן מלח, פלפל
לדוחן
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 4 תרמילי שעועית רחבה, פרוסים לאלכסונים דקים
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 זוקיני או קישוא, חתוך לקוביות קטנות
- 1 1/2 כוסות דוחן
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- השריית העוף: שמים את קוביות העוף בקערה, מוסיפים את הסויה, השמן, המלח והפלפל ושורים כ-20 דקות.
- הדוחן: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את כל הירקות ומטגנים קלות. מוסיפים את הדוחן וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים ומבשלים 20 דקות.
- טיגון העוף: מחממים מעט שמן במחבת, מוציאים את קוביות העוף מהמשרה ומטגנים בשמן כמה דקות מכל צד.
- ההגשה: מעבירים את תבשיל הדוחן ואת העוף המטוגן לקערת הגשה אחת ומגישים חם.