קבבים על מקלות קינמון זו כבר כמעט קלישאת אוכל של מסעדות ערביות, אבל כמו הרבה מהקלישאות, גם זו נכונה, לגמרי. טעמו של הקינמון נספג בבשר הטחון ובתבלינים ובפירות המיובשים, וכשהכול על הגריל התוצאה ארומטית ועסיסית. אפשר להחליט: לפעמים אני מכינה את הקבבים האלה מבשר טלה טחון, לפעמים מבקר, ולפעמים משלבת ביניהם. בכל מקרה, מכינים את הקבבים בבית, משפדים על מקלות הקינמון, ומשאירים בקופסה אטומה שעתיים לפחות, במקרר. כשהגריל פעיל, מוציאים וצולים.

 

מרכיבים (25 מנות)

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
  • 500 גרם בשר בקר או טלה טחון (עם ‭15%‬ שומן)
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • ‭1/2‬ כוס נענע קצוצה דק
  • ‭1/2‬ כוס צנוברים קלויים
  • ‭1/2‬ כוס צימוקים בהירים, מושרים במים חמימים כ‭10-‬ דקות ומסוננים
  • ‭1/2‬ כוס משמשים מיובשים, קצוצים דק
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון
  • אפשרות: ‭1/2‬ כפית בהרת (תערובת תבלינים עיראקית, להשיג בחנויות תבלינים)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 ביצה

 

לשיפודים

 

  • מקלות קינמון ארוכים

 

אופן ההכנה

  1. ‬הקבבים: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל כמה דקות, עד שהוא הופך שקוף ורק מתחיל להזהיב. מעבירים לקערה, עם השמן שבמחבת, ומצננים קצת. מוסיפים לקערה את הבשר, הפטרוזיליה, הנענע, הצנוברים, הצימוקים, המשמשים, הקינמון, המלח והפלפל והבהרת (אם רוצים) והביצה ולשים היטב בידיים, עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. יוצרים מהעיסה כדורים ומשטחים אותם קצת לצורת אליפסות. נועצים במרכז כל אחת מהן מקל קינמון. מאחסנים שעתיים במקרר.
  3. הצלייה: מחממים גריל פחמים. צולים כמה דקות מכל צד, עד הזהבה, ועד שהקבבים מוכנים מבפנים. מגישים.