מרכיבים (2 מנות)
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- נתח פילה סלמון במשקל 400 גרם
- 1 סלסילה (250 גרם) אפונת שלג, או ברוקולי, או שעועית ירוקה נקייה
- מעט מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 200 גרם אטריות אורז או אטריות שעועית
להגשה
- 3 כפות (45 מ"ל) רוטב סויה
אופן ההכנה
- שמים בקערה את רוטב הסויה ושמן השומשום ומערבבים.
- מברישים את הסלמון ואת האפונה בסויה (שומרים את השאר). מפזרים על הסלמון מעט מלח גס.
- .3 שמים את אטריות האורז בקערה. מכסים במים קרים ומשהים כ5- דקות, עד ריכוך.
- מסדרים את הסלמון, הירקות ואטריות האורז בנפרד בכלי האידוי וממלאים מים בתחתיתו סוגרים ומאדים על להבה בינונית 20-15 דקות, תלוי בעובי הדג.
- מגישים מיד, חם, עם רוטב הסויה.