מרכיבים (4 מנות)

 

  • ‬1/2 ק"ג עגבניות, חתוכות לרבעים
  • ‭1/2‬ כוס שמן זית
  • עלים מ-1 גבעול אורגנו טרי
  • מלח פלפל שחור
  • 1 חבילה (‭400‬ גרם) קוסקוס מהיר הכנה (מומלץ להשתמש בסוג העבה)
  • 250 גרם אספרגוס טרי

 

להגשה

  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 50 גרם צנוברים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (‭160‬ מעלות).
  2. צליית העגבניות: מפזרים את רבעי העגבניות בתבנית. שומרים כף משמן הזית בצד, ואת השאר מטפטפים על העגבניות. מפזרים מלמעלה את עלי האורגאנו ומתבלים במלח. אופים כ-15 דקות, או עד שהעגבניות מתכווצות קצת. מצננים לטמפרטורת החדר.
  3. הכנת הקוסקוס: בינתיים, שמים בקערה את הקוסקוס, מוסיפים את כף שמן הזית ששמרנו בצד, מלח, פלפל ומים רותחים ומשהים כך עד שהקוסקוס מוכן, לפי הוראות היצרן. מצננים קלות במקרר.
  4. האספרגוס: במקביל, מרתיחים מים לסיר וממליחים קלות. מכינים לצד הסיר קערה עם מי קרח. נפטרים מהחלק התחתון של גבעולי האספרגוס ומבשלים במים הרותחים דקה וחצי בדיוק. מעבירים מיד למי הקרח לעצירת הבישול. כעבור דקה-שתיים. מסננים.
  5. הצנוברים: שמים במחבת יבשה את הצנוברים ומחממים על להבה בינונית-נמוכה עד הזהבה.
  6. ההרכבה: מוסיפים לקוסקוס את האספרגוס, העגבניות, השמן, מלח ופלפל והחומץ ומערבבים. מוסיפים את הצנוברים ומגישים.