סלט זה הוא דוגמה אחת מני רבות לשילובים של אורז בר עם ירקות. רצוי מאוד להוסיף לסלט כזה אגוזים (מכל סוג שהוא),‬ או צנוברים, או בוטנים, שמדגישים את האגוזיות של האורז עצמו.

 

מרכיבים (4 מנות)

 

  • 2 כוסות אורז בר מבושל (לפי המתכון הבסיסי)
  • 1 כוס אפונה, מוקפאת
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קלופים וקצוצים
  • ‭1/4‬ כוס שבבי שקדים קלויים
  • 2 גבעולי סלרי עלים, עלים פנימיים בלבד, פרוסים דק

 

לרוטב

  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר
  • ‭1/4‬ כוס שמן
  • אפשרות: 2 כפיות שמן שומשום קלוי

 

אופן ההכנה

  1. מתכון בסיסי לאורז בר: שמים את האורז במסננת ושוטפים אותו במי ברז. מעבירים לסיר ויוצקים עליו מים, או מרק צח, פי שלושה מנפחו: לכוס אורז - שלוש כוסות מים. ממליחים (חצי כפית מלח לכל כוס מים) ומביאים לרתיחה בסיר לא מכוסה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהאורז מוכן, כלומר, עד שהגרגרים נפתחים ומגלים את תוכם הלבן (לא כולם נפתחים באותה מידה - חלקם יתפצלו וייראו כפרפרים). האורז המוכן הוא רך, אך עדיין נגיס. מותר לפתוח את הסיר בזמן הבישול כדי לבדוק את מצב האורז, מותר לערבב בכל שלב של הבישול ואפשר להוסיף קצת מים (או מרק) אם נראה שיש צורך בכך. בתום הבישול, אם יש עדיין נוזלים בסיר אפשר לבשל על להבה גבוהה עד שהם מתאדים, או לסנן את האורז. מניחים לאורז המבושל לנוח ‭15–10‬ דקות בסיר מכוסה ואז מערבבים אותו במזלג ומגישים או משתמשים בו למתכון אחר. שמים את האורז המבושל בסיר ומחממים, מוסיפים את האפונה, הבצל, השקדים והסלרי.
  2. יוצקים על האורז את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים.
  3. ההגשה: הסלט טעים כשהוא מוגש חמים – לא לוהט ולא קר.