מרכיבים (תבנית בגודל 30X20)

  • 1 חבילה (‭500‬ גרם) פסטה קצרה
  • 50 גרם חמאה
  • ‭1/4‬ כוס (‭35‬ גרם) קמח
  • ‭1/4‬ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • אפשרות: ‭1/4‬ כפית פפריקה חריפה
  • 3 כוסות (‭720‬ מ"ל) חלב
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭1/4‬ כפית פלפל לבן
  • 2 כוסות גבינת צ'דר, מגוררת
  • ‭1/2‬ כוס גבינת גרוייר, מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה בסיר עם המון מים ומלח, דקה פחות מהוראות היצרן, כך שתהיה רק כמעט מוכנה. מסננים.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (‭180‬ מעלות) ומשמנים את התבנית.
  3. שמים את החמאה במחבת גדולה ועמוקה וממיסים על להבה בינונית, מוסיפים את הקמח, אגוז המוסקט והפפריקה החריפה (אם רוצים) ומערבבים. כשהחמאה נספגת בקמח מוסיפים את החלב, בהדרגה, וטורפים עד שהנוזל אחיד וכמעט ללא גושים (זה בסדר גם אם נותרים קצת גושים). ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהנוזל מסמיך קלות. מסירים מהכיריים ומוסיפים מלח ופלפל.
  4. שומרים שליש כוס מגבינת הצ'דר בצד, ומוסיפים למחבת את שאר הצ'דר ואת גבינת הגרוייר. מוסיפים גם את הפסטה ומערבבים. מעבירים לתבנית, זורים מעל פני העיסה את שליש כוס גבינת הצ'דר שנשמרה ואופים 35 דקות, עד שהמאפה מתייצב ופניו מזהיבים. מגישים חם.