אריה רווה הוא הבשלן והאיש שמאחורי הבודהה בורגר'ס. רווה, עולה מגרמניה וטבעוני אדוק, עבד בהיי-טק כשחיפש מקום שבו יוכל לאכול ארוחה טבעונית מהירה ולא יקרה מחוץ לבית. כשהתקשה למצוא הבין שיש לו סטארט-אפ. רווה מכין את ההמבורגר מעדשים מונבטות ומטופו. לאור שלל הניסויים שעשה בדרך להתקנת ההמבורגר האולטימטיבי שלו, הוא שופע רעיונות ועצות. כיוון שההמבורגר שהוא מכין אינו מכיל ביצים שהם החומר ה"מדביק" את חומרי הגלם הצמחוניים בכדי שאפשר יהיה ליצור קציצה, נאלץ לאתר חלופות. הוא מערבב כף זרעי פשתן טחונים בשלוש כפות מים, משרה למשך מספר דקות ומוסיף לעיסה. את העדשים הוא מנביט עד שגודל השורש כגודל העדשה, לא יותר, כדי שההמבורגר לא יהיה מימי. רווה לא נעזר בנבט חיטה (הנפוץ כתחליף בריא לפירורי לחם)‭,‬ מפני שלטענתו הוא הופך את ההמבורגר למריר, וממילא הוא מעדיף שההמבורגר שלו יתאים גם לאלרגיים לגלוטן.

 

מרכיבים (8-7 מנות)

  • 2 חבילות טופו אורגני רך
  • 1 בצל, קלוף ופרוס
  • 1 שן שום
  • 2 כפות אגוזי מלך טחונים למשחה (להשיג בבתי טבע)
  • 1 ביצה
  • 1/4כוס קמח כוסמין מלא (להשיג בבתי טבע)
  • ‭1/2‬ כפית חומץ בלסמי או 1 כף תרכיז עגבניות אורגני
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה מתוקה
  • שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (‭180‬ מעלות)
  2. מושחים את הבצלים במעט שמן זית, מניחים בתבנית וצולים בתנור כמה דקות, עד שהבצלים שקופים. מוציאים (ולא מכבים את התנור).
  3. טוחנים את הטופו, הבצל, והשום במטחנת בשר. מעבירים לקערה ומתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה המתוקה, מוסיפים את הביצה, אגוזי המלך הטחונים והחומץ הבלסמי, מוסיפים בהדרגה את קמח הכוסמין ומעבדים עד שמתקבלת עיסה נוחה לעבודה.
  4. צרים מהעיסה כדורים קטנים ופוחסים אותם קצת.
  5. משמנים תבנית, מניחים בה את הכדורים המר שוטחים, והופכים כל אחד, כך ששני הצדדים יזכו להיטבל בשמן הזית המשמן את התבנית. אופים בתנור ‭5-4‬ דקות, עד שהקציצות מזהיבות מצד אחד, הופכים (בעזרת מרית שטוחה) ואופים עוד כמה דקות, עד הזהבה. מגישים.

 

שדרוגים שאפשר להוסיף למבוגרים

  • מוסיפים לעיסה, לפני הצלייה: רבע כוס נבטי אלפלפא קצוצים/ רבע כוס פטרוזיליה קצוצה/ רבע כוס עלי נענע קצוצים