משום שנבטי השעועית הם החלק הצעיר ביותר של הצמח ובתור שכאלה מכילים עושר של חומרי מזון שאמורים לשמש את הצמח בתהליך הגדילה ולכן אנחנו, האוכלים, נהנים משפע של בריאות. תהליך ההנבטה שוטף מהקטניות חומרים הגורמים לנפיחות במערכת העיכול ולכן גם מי שסובלים ממערכת עיכול רגישה יכולים לאכול נבטים.

 

מרכיבים (מנה אחת)

 

לדג

  • 200-150 גרם פילה דג בס (או בורי או דניס) עם העור
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית קורנפלור
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות שמן

 

לסלט

  • כ-50 גרם נבטוטים
  • ‭1/4‬ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 גבעולי כוסברה קצוצים
  • 3 עלי בזיליקום קצוצים
  • מיץ מ-1 לימון טרי
  • 1 כף שמן זית
  • מעט קליפת לימון מגוררת
  • מעט כמון או מעט תערובת תבלינים "ראס אל חנות"

 

להגשה

  • מעט פלחי לימון

 

אופן ההכנה

  1. הדג: טופחים קלות בנייר מטבח על הדג, כדי לייבש אותו. שמים בקערה את הקמח, הקורנפלור, המלח והפלפל ומערבבים. מקמחים את הדג.
  2. יוצקים את השמן למחבת, מחממים, ומטגנים את הדג משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים ומניח חים על נייר מטבח.
  3. הסלט: מביאים סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים את הנבטוטים ומבשלים במים 4 דקות. מסננים ומצננים. מעבירים לקערה את הנבטוטים החלוטים ומוסיפים את עשבי התיבול, מיץ הלימון, שמן הזית, קליפת הלימון והתבלינים. מתבלים ומערבבים. מניחים על צלחת שטוחה ורחבה, מניחים מלמעלה את הדג ומקשטים בפלחי לימון.