אורז מבושל עם הרבה ירוקים תורם המון בריאות וכלורופיל לצלחת.

 

מרכיבים (8 מנות)

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים קלופים וקצוצים דק
  • 2 כרשות, החלק הירוק בהיר והלבן בלבד, פרוסות דק
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות
  • ‭1/2‬ כוס אפונה טרייה או מוקפאת, מופשרת
  • ‭1/2‬ כוס שעועית ירוקה, רצוי מהסוג הדק, טרייה או מוקפאת, מופשרת
  • ‭1/2‬ כוס עלי תרד
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • אפשרות: 2 כפות כוסברה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם
  • 4 כוסות מים או מרק עוף צלול, רותחים

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את האורז היטב, כמה פעמים, עד שהמים המתקבלים צלולים. מסננים היטב.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כמה דקות, עד שהוא שקוף. מוסיפים את הכרשה והקישואים ומטגנים מעל להבה בינונית כמה דקות.
  3. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב דקה-שתיים.
  4. מוסיפים את שאר הירקות ועשבי התיבול ומאדים תוך ערבוב עוד כמה דקות.
  5. מוסיפים מלח, פלפל, המים או המרק, מערבבים, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה למינימלית, מכסים ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים באורז.