מרכיבים (8 מנות)
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים קלופים וקצוצים דק
- 2 כרשות, החלק הירוק בהיר והלבן בלבד, פרוסות דק
- 2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 כוס אפונה טרייה או מוקפאת, מופשרת
- 1/2 כוס שעועית ירוקה, רצוי מהסוג הדק, טרייה או מוקפאת, מופשרת
- 1/2 כוס עלי תרד
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- אפשרות: 2 כפות כוסברה קצוצה
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
- 4 כוסות מים או מרק עוף צלול, רותחים
אופן ההכנה
- שוטפים את האורז היטב, כמה פעמים, עד שהמים המתקבלים צלולים. מסננים היטב.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כמה דקות, עד שהוא שקוף. מוסיפים את הכרשה והקישואים ומטגנים מעל להבה בינונית כמה דקות.
- מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב דקה-שתיים.
- מוסיפים את שאר הירקות ועשבי התיבול ומאדים תוך ערבוב עוד כמה דקות.
- מוסיפים מלח, פלפל, המים או המרק, מערבבים, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה למינימלית, מכסים ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים באורז.