מתכון של צוות חוות דרך התבלינים שבבית לחם הגלילית.

 

מרכיבים

  • 1 כוס אורז
  • 2 חוטי זעפרן
  • 1/2 1 כוסות מים
  • פלפל שחור
  • כמון
  • 1/2 כפית בהרט
  • בצל קצוץ דק
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כוסות בשר עגל טחון
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. חולטים שתי שערות זעפרן עם כוס וחצי מים רותחים.
  2. מטגנים מעט שמן עם האורז מתבלים בפלפל ובמלח ומוסיפים את המים הרתוחים עם הזעפרן. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 20 דק' על אש נמוכה.
  3. מטגנים את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את הבשר לטיגון.
  4. מוסיפים את הבהרט, פלפל שחור, כמון ומלח לפי הטעם (אפשר להוסיף מעט מים) מבשלים חצי שעה על אש בינונית.
  5. מערבבים עם האורז ומגישים חם.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר