מרכיבים
- 1 כוס אורז
- 2 חוטי זעפרן
- 1/2 1 כוסות מים
- פלפל שחור
- כמון
- 1/2 כפית בהרט
- בצל קצוץ דק
- מלח לפי הטעם
- 2 כוסות בשר עגל טחון
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- חולטים שתי שערות זעפרן עם כוס וחצי מים רותחים.
- מטגנים מעט שמן עם האורז מתבלים בפלפל ובמלח ומוסיפים את המים הרתוחים עם הזעפרן. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 20 דק' על אש נמוכה.
- מטגנים את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את הבשר לטיגון.
- מוסיפים את הבהרט, פלפל שחור, כמון ומלח לפי הטעם (אפשר להוסיף מעט מים) מבשלים חצי שעה על אש בינונית.
- מערבבים עם האורז ומגישים חם.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר