אפשר להכין על האש או במחבת פסים.

 

מרכיבים (4 מנות)

 

  • 4 יחידות פילה דג ים (כמו פלמידה) שטופות ומיובשות
  • מיץ מלימון גדול
  • ½ כוס יין לבן (לא חובה)
  • פלפל שחור
  • קורט מלח ים
  • 6 כפות יוגורט
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • ¼ כפית שום כתוש
  • מיץ מ-½ לימון
  • ½ כף שמן זית

 

לקישוט

  • פטרוזיליה או אורגנו יבש

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את הפילטים בכלי מזכוכית. יוצקים עליהם מיץ לימון ויין (אם רוצים).‬ מתבלים בפלפל שחור ומעט מלח. משרים לפחות 15 דקות, רצוי שעה. ‭
  2. מחממים את הגריל בתנור או במחבת פסים משומנת במעט שמן זית. מכניסים את הפילטים ומבשלים־מטגנים 3־4 דקות מכל צד (אם רוצים, מברישים במברשת נקייה במעט יין לבן). מוציאים לצלחות הגשה.
  3. יוצקים כף וחצי יוגורט על כל נתח דג. מערבבים פפריקה ושום כתוש ומפזרים למעלה. מזליפים מיץ לימון ושמן זית ומפזרים מעט פטרוזיליה יבשה או אורגנו יבש.