המשולשים הטעימים האלה עשויים מבצק פילו מוברש בשמן זית, כמנהג היוונים.

 

מרכיבים (24 יחידות)

  • 12 דפי פילו
  • ½ קילו תרד טרי, שטוף היטב
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • ½ כוס גבינת פטה עזים או כבשים 5%, מפוררת
  • ½ כפית זרעי אניס
  • ½ כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן זית משובח
  • חופן שומשום
  • גרעיני חמניות
  • זרעי פשתן
  • זרעי דלעת (לא חובה)

 

אופן ההכנה

  1. מפשירים את בצק הפילו לפי ההוראות על האריזה.
  2. מכינים את המלית: שוטפים את התרד ומעבירים לסיר (לא מוסיפים מים). מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהתרד נובל. מסננים, סוחטים היטב וקוצצים.
  3. מוסיפים את הבצל הירוק, הגבינה, מלח ואניס. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  4. מניחים את עלי הפילו על משטח עבודה וחוצים לאורך (יוצרים שני מלבנים). מכסים מחצית מהמלבנים בזמן שעובדים על המחצית השנייה, כדי למנוע מהם להתייבש.
  5. מברישים את המלבנים במעט שמן זית. מקפלים כל אחד לצורת ריבוע ושוב משמנים קלות. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדולה של תערובת התרד ומקפלים את החלק העליון ואת החלק התחתון לקו האמצע. משמנים. מקפלים את הצדדים פנימה.
  6. מניחים את הריבועים בצורה הפוכה, כך שה"תפר" למטה, בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה. משמנים את החלק העליון. מפזרים מעט שומשום, גרעיני חמניות, זרעי פשתן או דלעת.
  7. אופים כ־15־20 דקות עד שהבצק מזהיב (בודקים גם את החלק התחתון). מגישים חמים עם צזיקי או יוגורט.

 

טיפ

  • אפשר להשתמש בתרד קפוא. מפשירים, סוחטים היטב ומקצצים לפני הבישול.