גם כשחם, לא מוותרים על החלבון ועל הטעם: במקום חמין או מרק, מכינים סלט קטניות זריז ונהנים מארוחה שלמה.

 

מרכיבים (8 מנות)

  • 2-1 ראשי ברוקולי טרי, מפורקים (או קפואים שהופשרו)
  • 1 כפית מלח
  • 6 כוסות שעועית לבנה, קפואה ומופשרת
  • ½ כוס חומץ בן יין
  • 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
  • 1 כוס רצועות פלפלים קלויים, מוכנים (רצוי אדומים וצהובים)
  • מלח
  • פלפל טחון
  • 2 כפות שמן זית
  • 2-1 כפות שמיר טרי, קצוץ דק
  • 6 ביצים קשות, קלופות וחתוכות לרבעים

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את הברוקולי בקערה. זורים מעל כפית מלח ויוצקים מים רותחים כדי כיסוי. חולטים 3־4 דקות, או עד שהברוקולי משנה את צבעו לירוק עז. מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים עד שהברוקולי מצטנן. מניחים בצד.
  2. מניחים את השעועית בקערה ויוצקים עליה מים רותחים. משהים ל־5 דקות. מסננים. מוסיפים לשעועית את החומץ, הבצל והפלפלים הקלויים. מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את השמן והשמיר ומערבבים.
  3. לפני ההגשה, מוסיפים לקערה את הברוקולי ומערבבים קלות (מוסיפים את הברוקולי ברגע האחרון, כדי שהחומץ לא ישנה את צבעו‭.(‬ מעבירים לצלחת הגשה, מסדרים מעל את הביצים הקשות ומגישים.
  4. הצעת הגשה: מוסיפים לסלטים פילה דג או חזה עוף מאודים, רצועות טופו או פטריות פורטובלה מוקפצות.