מרכיבים (6 מנות)

 

  • 1 כוס קינואה, שטופה ומבושלת
  • ½ ק"ג דלעת
  • 1 פלפל צהוב קלוי, חתוך לקוביות
  • 1/3 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1/3 כוס ארוגולה, קצוצה גס
  • 10 פקאנים מסוכרים (אפשר גם רגילים), קצוצים גס

 

לרוטב

  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כף סויה
  • 1 כף סילאן או דבש
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הדלעת, חוצים אותה ומושחים במעט שמן. אופים בתנור כחצי שעה, עד שהיא מתרככת.
  2. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה. מוסיפים לסלט ומערבבים. משהים כמה שעות לספיגת הטעמים.