מרכיבים (6 מנות)
- 1 כוס קינואה, שטופה ומבושלת
- ½ ק"ג דלעת
- 1 פלפל צהוב קלוי, חתוך לקוביות
- 1/3 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
- 1/3 כוס ארוגולה, קצוצה גס
- 10 פקאנים מסוכרים (אפשר גם רגילים), קצוצים גס
לרוטב
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 כף סויה
- 1 כף סילאן או דבש
- מיץ מחצי לימון
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הדלעת, חוצים אותה ומושחים במעט שמן. אופים בתנור כחצי שעה, עד שהיא מתרככת.
- מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
- מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה. מוסיפים לסלט ומערבבים. משהים כמה שעות לספיגת הטעמים.