גרסה בריאה ומרעננת לסלט הקולסלאו הרוסי.
מרכיבים (6 מנות)
- 6 כפות יוגורט דל שומן
- 2 כפות מיונז (אפשר להשתמש במיונז סויה - להשיג בחנויות טבע)
- 2-1 כפות מיץ לימון
- 2-1 כפיות חרדל דיז'ון
- 2 תפוחים אדומים חתוכים לקוביות (לא קלופים)
- ½ ראש כרוב לבן פרוס דק
- ½ כוס תמרים טריים או מיובשים, קצוצים
- ¾ כוס אגוזי לוז אורגניים (ללא קליפה חומה) או אגוזי מלך קלויים וקצוצים
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל לבן
אופן ההכנה
- בקערית קטנה מערבבים יוגורט, מיונז, מיץ לימון וחרדל. מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים עד שהתפוחים מצופים בתערובת מכל הצדדים.
- מערבבים בקערה גדולה כרוב, תמרים, אגוזים וסלרי. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מפזרים מעל את הפטרוזיליה, מערבבים קלות ומתבלים. מגישים מיד.