מרכיבים (6 מנות)
- 1 שקית (350 גרם) קוסקוס להכנה מהירה
- 2 כפות שמן זית
- 3 כוסות גרגירי חומוס קפואים שהופשרו
- ½ כוס צימוקים
- 3 כוסות מים רותחים
- ½ כוס בצל ירוק, פרוס דק
- ½ כוס צנוברים או שבבי שקדים
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- מיץ מלימון גדול ובשל
- ½ כפית כמון טחון
- מלח לפי הטעם
- פפריקה חריפה לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לפי הטעם
- עלי חסה להגשה
אופן ההכנה
- שמים את הקוסקוס בקערה. מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים חומוס וצימוקים ויוצקים מעל את המים. מערבבים ומכסים את הקערה בניילון נצמד.
- משהים כ-5 דקות, עד שהמים נספגים בקוסקוס. "מאווררים" את הקוסקוס בעזרת מזלג.
- מוסיפים לקערה את שאר החומרים. מערבבים ומגישים על מצע עלי חסה.