מרכיבים (10-8 מנות)
לסלט
- 1/2 ראש כרוב לבן, פרוס דק
- 2 חופנים של שעועית ירוקה, טרייה או מאודה
- 1 ראש ברוקולי מפורק, טרי או מאודה
- 1 חבילת נבטים סיניים
- 1 קוביית טופו, חתוכה לקוביות
- 2 ביצים קשות, פרוסות
- 2-1 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
לרוטב בוטנים
- 1/2 כוס חמאת בוטנים נקייה ללא תוספות
- 1 בצל שאלוט
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית אבקת קארי
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כוסברה יבשה
- 1/2 כף דבש
- 1 כפית רוטב סויה
לקישוט (לא חובה)
- 1/2 כוס זרעי חמניות קלויים, בוטנים, פקאנים, צימוקים
- פרוסת תפוחי עץ (משוחות במיץ לימון)
- רבעי לימון
- פרוסות תפוזים
אופן ההכנה
- מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון.
- מעבירים לסיר ומחממים תוך כדי בחישה, רק עד שהרוטב חם באופן אחיד (אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים.(
- מסדרים את הירקות, הטופו והביצים על מגש. יוצקים את הרוטב, או מגישים אותו בקערית. מסדרים את הקישוטים בצלוחיות קטנות סביב המגש.
גיוון
- מכינים את קוביות הטופו כמו את רצועות העוף במתכון של סלט העוף בשומשום: טובלים את הטופו בקמח מצה עם שומשום ומטגנים.