המנחם הגדול של החורף בגרסה ריחנית במיוחד, כולל פסטו כוסברה.

 

מרכיבים (8 מנות)

 

  • 2 כוסות עדשים חומות או ירוקות, שטופות
  • 2 ליטר מים
  • 3 כפות שמן זית משובח
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 פלפל ירוק, קצוץ דק
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 1 כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח, לפי הטעם

 

לפסטו

  • 2 כוסות דחוסות של על כוסברה
  • 3-4 שיני שום מקולפות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2-1 עגבניות בינוניות בשלות, קצוצות דק (לא חובה)
  • מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר יחד עם המים. מכסים חלקית, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה ‭60-45‬ דקות, עד שהעדשים מתרככות.
  2. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים בצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפלפל הירוק והתבלינים ומקפיצים דקה-שתיים.
  3. מוסיפים למרק, מערבבים ומבשלים 10 דקות. מוציאים כ‭2-‬ כוסות של המרק, טוחנים בבלנדר או במעבד מזון ומחזירים לסיר. מערבבים.
  4. בינתיים מכינים את הפסטו: מעבדים בבלנדר את החומרים. מחלקים את המרק בין קעריות הגשה. מניחים בכל קערית כף פסטו ומגישים.

 

גיוונים

  • מכינים מרק עדשים בגרסה מזרחית – מתבלים בכמון, כוסברה יבשה וכורכום.
  • בגרסה ים תיכונית – מתבלים בבזיליקום, פטרוזיליה, קורט מיורן, מרווה או קורנית.
  • בגרסה הודית - מוסיפים מעט גרם מסאלה או אבקת קארי.
  • בגרסה לבנונית – מוסיפים אטריות דקות.