המנחם הגדול של החורף בגרסה ריחנית במיוחד, כולל פסטו כוסברה.
מרכיבים (8 מנות)
- 2 כוסות עדשים חומות או ירוקות, שטופות
- 2 ליטר מים
- 3 כפות שמן זית משובח
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 פלפל ירוק, קצוץ דק
- 2 כפיות כורכום
- 1 כפית פלפל אנגלי
- 1 כפית כמון
- ½ כפית פלפל שחור
- מלח, לפי הטעם
לפסטו
- 2 כוסות דחוסות של על כוסברה
- 3-4 שיני שום מקולפות
- 1/3 כוס שמן זית
- 2-1 עגבניות בינוניות בשלות, קצוצות דק (לא חובה)
- מלח גס
אופן ההכנה
- שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר יחד עם המים. מכסים חלקית, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 60-45 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
- מחממים במחבת שמן זית ומטגנים בצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפלפל הירוק והתבלינים ומקפיצים דקה-שתיים.
- מוסיפים למרק, מערבבים ומבשלים 10 דקות. מוציאים כ2- כוסות של המרק, טוחנים בבלנדר או במעבד מזון ומחזירים לסיר. מערבבים.
- בינתיים מכינים את הפסטו: מעבדים בבלנדר את החומרים. מחלקים את המרק בין קעריות הגשה. מניחים בכל קערית כף פסטו ומגישים.
גיוונים
- מכינים מרק עדשים בגרסה מזרחית – מתבלים בכמון, כוסברה יבשה וכורכום.
- בגרסה ים תיכונית – מתבלים בבזיליקום, פטרוזיליה, קורט מיורן, מרווה או קורנית.
- בגרסה הודית - מוסיפים מעט גרם מסאלה או אבקת קארי.
- בגרסה לבנונית – מוסיפים אטריות דקות.