וריאציה על מרק טעים במיוחד מהמטבח הרוסי. את הסלמון אפשר להחליף גם בדגים אחרים בעלי בשר מוצק, אך צבעו מוסיף רבות למנה. לגרסה צמחונית, מחליפים את הדג בטופו או בפטריות עסיסיות כמו שיטאקי או ”מלך היער". 

 

מרכיבים (6 מנות)

 

  • 2-3 כפות שמן חמניות או חמאה רכה
  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
  • 3 גזרים קלופים, חצויים ופרוסים דק
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים גס
  • 2 גבעולי כרשה חצויים ופרוסים בעובי בינוני (החלק הבהיר בלבד)
  • מלח ופלפל לבן
  • 5 כוסות ציר דגים או מים
  • 1 כוס יין לבן (או כוס מים)
  • 6 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחצויים
  • מיץ מ-½ לימון
  • 600 גרם פילה סלמון נקי מעור ומעצמות, חתוך לקוביות גדולות

 

לצרור התבלינים

  • 1 כף גרגרי פלפל שחור, שלמים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף גרגרי קימל
  • חופן שמיר טרי, קצוץ דק

 

אופן ההכנה

  1. צוררים את התבלינים בתוך בד חיתול (כזה שמשמש לסינון גבינה) וקושרים היטב.
  2. מחממים את החמאה בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים 2-1 דקות עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הגזרים, הסלרי והכרשה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מערבבים ומטגנים 3-2 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
  3. מוסיפים לסיר את הציר, היין, הבד עם צרור התבלינים ותפוחי האדמה. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את קוביות הסלמון. מביאים לסף רתיחה ומבשלים 5 דקות. אם רוצים, מוציאים את הבד עם התבלינים. מחלקים לצלחות הגשה וזורים מעל בצל ירוק.